Vase dilatate? Chirurgia mai poate astepta

Vase dilatate? Chirurgia mai poate astepta

Daca tot am vorbit despre epilare definitiva, despre cum sa avem o piele frumoasa, fina nu putem rata problema varicelor, a venectaziilor, a telangiectaziilor faciale – cu alte cuvinte a problemelor vasculare care, cu totii stim, ca se accentueaza in timpul verii.

Varicele, afectiune a sistemului venos al membrelor inferioare, este o boala foarte raspandita care ofera pe de o parte un prejudiciu estetic iar pe de alta parte complicatii functionale importante (edeme gambiere, tromboflebite, ulcere).
Poate ca v-ati intrebat vreodata – de ce si cand au aparut vasele sparte si venele albastre, serpuitoare pe gambe? Parca ieri aveati picioare fine cu glezne subtiri si delicate si azi, iata aveti picioarele umflate cu vase vizibile, iar pantofii sunt prea mici cand vine seara. Poate nu stiti, dar incarcarea excesiva a sistemului venos superficial are anumite cauze si anume: mostenirea genetica (in proportie de 90%), sarcina, statul prelungit in picioare, efortul fizic intens, anumite sporturi (atletism, tenis etc.) si poate fi favorizata de asemenea de epilarea cu ceara fiebinte, baile prea calde, expunerea prelungita la soare, statul prelungit la birou cu picioarele atarnate, obezitate, fumat, cafea in exces.

Asadar, daca stiti ca sunteti predispusa la varice va trebui sa tineti cont de cateva sfaturi utile si nu foarte greu de respectat:
• Practicati sporturi care sa puna in miscare pompa musculara (bicicleta, mersul alert, inotul)
• Stati cu picioarele in apa sarata (la mare sau pur si simplu dizolvati sare in apa de baie)
• Mancati sanatos si echilibrat si faceti eforturi pentru a scapa de kilogramele in plus
• Evitati incaltamintea incomoda, tocurile inalte, platformele rigide
• La serviciu, ridicati-va din cand in cand de la birou pentru cateva exercitii
• Acasa, stati la televizor cu picioarele mai ridicate decat pozitia corpului.

In cazul varicelor, nu este o metoda unica de tratament, iar terapia trebuie adaptata fiecarui caz in parte.
Exista metode invazive (cele chirurgicale), minim invazive (scleroterapia – injectarea unei substante sclerozante intravascular) sau neinvazive (laserul vascular).

Laserele vasculare utilizate in tratamentul venectaziilor, telangiectaziilor faciale, angioamelor si varicelor de dimensiuni medii si mici (cu diametru de pana la 3,5mm), au cunoscut o permanenta evolutie in ultimii ani iar rezultatele sunt excelente odata cu aparitia echipamentelor de ultima ora.
Laserul Nd Yag Cutera, tehnologie laser de ultima generatie, combina lungimea de unda mare, ideala in tratamentele vasculare cu flexibilitatea parametrilor de lucru (9 mil. de combinatii) si este cel mai modern si efficient echipament existent la ora actuala pe piata.

Principiul metodei este fototermoliza selective a vasului fara afectarea tesutului inconjurator. Fasciculul laser traverseaza pielea si termocoaguleaza vasul care, golit de sange, nu mai este vizibil. Inainte de tratament este necesara o examinare completa, inclusiv un examen Doppler pentru a stabili cu exactitate diagnosticul si pentru a putea alege metoda optima de tratament.
Tratamentul vascular cu laser este o metoda sigura si eficienta atat la femei cat si la barbati, la copii cat si la batrani, indiferent de tipul de piele sau fototip.
Anumite leziuni (cum sunt vasele sparte, stelutele vasculare, mici angioame) necesita cateva pulsuri, in timp ce altele pot necesita mai multe sedinte de tratament.

Marele avantaj al metodei este ca tratamentul nu este dureros, nu presupune injectii, nu necesita timp de recuperare facand parte din procedeele “lunchtime”. Pentru persoanele foarte sensibile se poate aplica, la cerere, un anstezic topic.
Totusi, pacientii trebuie sa stie ca dupa tratament pot apare inrosiri sau invinetiri ale zonei tratate care se rezolva in urmatoarele doua saptamani. Cremele cu ecran solar vor fi folosite cu regularitate si expunerea la soare va fi limitata dupa procedura.

Cand se observa rezultatele?

In cazul leziunilor mici, rezultatele se vad imediat iar in cazul leziunilor mari rezultatele devin vizibile dupa doua saptamani.

Asadar, chirurgia poate sa mai astepte!

Ne preocupa siguranta pacientilor nostri si a personalului nostru medical.

Luam in permanenta masuri pentru reducerea riscului de infectie cu COVID 19.

Va rugam sa cititi cu atentie:

 1. Inainte de a va prezenta la consultatia programata va rugam sa completati Chestionarul de triaj si formularul GDPR (pentru pacientii noi) care va  vor fi transmise electronic de catre receptia clinicii. In acest mod reducem timpul stationarii in zona de asteptare, putem efectua triajul pacientilor expusi /posibil contaminati/ contaminati cu COVID 19 si minimizam riscul de contaminare a pacientilor/clinicii / personalului medical.
 2. La intrarea in clinica va vom monitoriza temperatura cu termometrul non contact.
 3. Igiena mainilor este cea mai importanata regula. Intregul personal Dermestetica cunoaste si aplica aceasta masura. Avem la dispozitie resurse pentru dezinfectia corecta a mainilor pentru toti  pacientii care se prezinta in clinica.
 4. Punem la dispozitie masti de protectie. Purtarea mastii de protectie este obligatorie pentru toti pacientii.
 5. Zona  de asteptare este generoasa si ne asiguram ca sunt respectate conditiile de distantare sociala, astfel incat in receptie nu acceptam mai mult de doi pacienti concomitent. Dispunem de o zona de asteptare in aer liber.
 6. Se accepta un singur insotitor doar in cazul pacientilor sub 18 ani sau in cazul persoanelor in varsta cu dizabilitati.
 • Ne vom asigura ca orele de programare vor fi calculate in asa fel incat sa asiguram dezinfectia cabinetelor dupa fiecare pacient.
 • Asiguram dezinfectia rapida si corecta a tuturor spatiilor din clinica.
 • Asiguram personalului nostru echipament de protectie corect si complet conform normelor in vigoare date de autoritati.
 • Respectam si implementam toare masurile recomandate de autoritati si pastram permanent legatura cu acestea.
 •  Efectuam informari actualizate pentru pacienti cat si pentru personalul medical pentru reducerea la minim a riscului de contaminare cu COVID-19.
Web Design si SEO