Intinerirea si refacerea pielii prin autoregenerare DermaPen
Ultima inovatie in inductia colagenului

Dermapen Microneedling Refacere-Intinerire Piele

Intinerirea si refacerea pielii prin autoregenerare DermaPen

dermapen-micro-needling-1Microneedling-ul/ DermaPen este o metoda foarte simpla, eficienta si minim invaziva care a fost initial introdusa pentru rejuvenarea pielii. Acum este folosita cu efecte remarcabile pentru o gama larga de indicatii precum cicatricele postacneice, cicatricele posttraumatice, postcombustionale sau postchirurgicale, alopecie, rozacee, vergeturi si multe altele.
Intr–o perioada foarte scurta de timp a castigat un succes remarcabil printre procedurile de reintinerire si de stimulare a colagenului.

Dermaroller-vs.-Dermapen-3In ultimii zece ani, au fost aduse multe imbunatatiri instrumentului initial (dermaroller-ul – o rola cu ace sterile foarte fine), acesta evoluand pana la instrumentul complet automatizat cu cartuse cu ace de unica folosinta – DermaPen-ul.
In mod particular, este o procedura foarte eficienta si sigura pentru pacientii cu pielea inchisa la culoare , predispusi la hiperpigmentari postinflamatorii comparativ cu alte metode care lezeaza epidermul ( precum laserele sau peeling-ul chimic ).

 

 

Cum functioneaza DermaPen -ul?

dermapen-microneedlingAcele fine produc  microcanale determinand o injurie controlata asupra dermului. Acestea declanseaza cascada inflamatorie (in zilele 1-5)  si reactia de vindecare a organismului (in zilele 5-21) prin eliberarea a numerosi factori de crestere precum

PGF (factorul de crestere al plachetelor ), TGF alfa si beta ( factorul de transformare), FGF (factorul de crestere al fibroblastelor). Acele rup, deasemenea tesutul fibros din cicatrice si permit revascularizarea acestuia, cresterea ordonata a fibrelor de collagen si remanierea cicatricei.

Neovascularizatia (formarea de vase noi de sange) si neocolageneza (formarea de fibre noi de collagen) sunt initiate prin migrarea si proliferarea fibroblastelor. Dupa 5 zile de la tratament incepe formarea unei matrice de fibronectina care determina depunerea de colagen nou sub forma de colagen III care persista, conform studiilor histopatologice, timp de 5-7 ani.

Aceleasi studii histopatologice arata o crestere de 400% a colagenului si elastinei in pielea tratata cu 4 sesiuni de microneedling la interval de 1 luna.

Cum decurge procedura ?

dermapen-inainte-dupaDermapen este o procedura “in office” ce dureaza efectiv intre 10 si 20 minute in functie de aria tratata. Tratamentul se desfasoara dupa anestezierea pielii cu ajutorul unei creme anestezice potente timp de 20- 40 minute.

Apoi Dermapen-ul cu acele la vibratie inalta ,se trece in mai multe directii pe piele, pana la sangerare punctiforma uniforma ce reprezinta punctul terminus al procedurii. Dupa procedura, orificiile create de catre ace se inchid instantaneu, pielea ramanand de culoare roz.

Se aplica masti reepitelizante, crema hidratanta , crema ecran si chiar fond de ten mineral, astfel incat pacienta/ul isi poate desfasura in continuare activitatile zilnice.

Pentru efecte maximale sunt necesare 4-6 sesiuni la interval de 4-6 saptamani.

Productia de colagen nou continua 3-6 luni dupa tratament.

Dupa tratamentul Dermapen

Dupa procedura, microcrustele formate se vor autoindeparta in urmatoarele 2-3 zile. Practic, este o terapie fara timp de recuperare ce se bazeaza pe capacitatea extraordinara a organismului uman de a se reface.

Dupa sesiunile Dermapen, pielea este mai compacta, mai tonica, isi recastiga elasticitatea si fermitatea, cicatricele se niveleaza si discromille (petele) se atenueaza foarte mult.

Prin asocierea Dermapen cu alte terapii precum injectarea de toxina botulinica ( link catre pag de botox ) (pentru ridurile dinamice , de expresie) sau  injectarea de substante de umplere pentru ridurile statice( link catre pag de hyaluronic )  se obtin rezultate spectaculoase, cu adevarat  remarcabile.

Programeaza-te acum pentru un tratament de ultima ora cu DermaPen!

Web Design si SEO
ANPCSOL