Ce este HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)?

lifting-nechirurgicalTehnologia HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) foloseste energia ultrasunetelor livrate in maniera inalt focusata la adancimi precis stabilite pentru a coagula tesuturi tinta. Aceasta tehnologie este folosita de cativa ani cu mare succes pentru a distruge tumori greu accesibile chirugical la nivelul organelor interne (ficat, rinichi chiar tesutul cerebral).

Cercetatorii au extins aplicabilitatea acestei metode si au dezvoltat tehnologia HIFU estetica pentru a reduce laxitatea tesutului cutanat prin focusarea punctata a ultrasunetelor la adancimi mici sub piele pentru contractia tesutului subcutanat sau focusarea lineara pentru efectul lipolitic al grasimii subcutanate. HIFU este singurul treatment aprobat de FDA pentru liftingul pielii laxe si lipsita de fermitate in conditii de siguranta.

Cum functioneaza HIFU?

Ultracel Q+ este ultima varianta de echipament HIFU dezvoltat de Jeisys Medical care dupa multi ani de cercetare, au adus pe piata estetica cea mai rapida, precisa si sigura tehnologie din ultimii ani.  Ultracel Q+ foloseste aplicatoare multiple ce emit ultasunete inalt focusate in mod punctat sau linear la diverse adancimi pentru obtine contractia straturilor profunde si superficiale ale pielii generand astfel, prin incalzire pana la 65-75 grade Celsius, un efect de lipoliza si/sau lifting la nivelul zonei de lucru. Astfel, pielea este tratata strat cu strat, pentru a remania grasimea subcutanata si colagenul imbatranit care va fi coagulat si inlocuit cu collagen nou.

Diversitatea adancimilor de lucru permit stabilirea unui plan personalizat pentru fiecare pacient si tip de afectare al pielii.

HIFU nu afecteaza epidermul, caldura fiind degajata in profunzime, astfel timpul de recuperare este spre zero.

lifting-nechirurgical-HIFU-2-01

In ce consta procedura?

Procedura nu necesita o pregatire prealabila. Zona ce urmeaza a fi tratata se dezinfecteaza, se marcheaza, se aplica un gel neutru ca cel de ecografie si se incepe tratamentul incepand cu straturile profunde urmand cele superficiale.

In timpul procedurii pacientul experimenteaza senzatia de caldura localizata ceea ce poate crea un usor disconfort. De asemenea poate aparea si un usor eritem (inrosire a pielii) si/sau edem care dispare in urmatoarele 2-3 ore.

Dupa procedura se aplica crema hidratanta si crema de protectie solara.

Este ideal pentru reducerea laxitatii pielii si a excesului de grasime in zone mici, localizate ale fetei si zonei submandibulare, reducerea laxitatii si a ridurilor fine de la nivelul zonei suboculare si obraji, gat si decolteu, reconturarea in zona submandibulara si reducerea barbiei duble, precum si reducerea excesului de grasime si tonifierea pielii in anumite zone localizate ale corpului ( genunchi, brate ).

Cate sedinte se recomanda?

Deoarece fiecare individ respunde in mod particular, se va efectua un plan de tratament impreuna cu medicul operator. Efecte benefice se pot observa si imediat dupa sedinta, desi efectul definitiv dupa o sedinta se obtine dupa 2-3 luni (timp in care colagenul coagulat se regenereaza). Pentru o piele foarte laxa sau un exces mai mare de grasime se pot recomanda inca 1-2 sedinte suplimentare la interval de 1 luna.

Pentru efecte vizibile este foarte important ca dvs sa fiti eligibil pentru un astfel de tratament. Discutati cu unul din medicii echipei noastre sa aflati daca sunteti un bun candidat pentru aceasta procedura.

Efecte secundare posibile

Uscaciunea pielii, echimoze, roseata, edem tranzitor, tulburari senzoriale pasagere (amorteala), hiperpigmentare in cazul nerespectarii indicatiilor medicului.

Contraindicatii

Tratamentele HIFU sunt contraindicate pentru pacientii care au infectie cu virusul herpes simplex activa,sau alte infectii bacterine sau fungice, pacientii care au alergie la crème anestezice, pacientii cu boli autoimmune, pacientii cu tulburari de coagulare sau care sunt in tratament cu anticoagulante, sarcina, alaptat, tendinta la formare de cicatrice keloide, pacientii cu stimulator cardiac sau stent-uri , implanturi metalice (a se discuta cu medicul), cancer cutanat.