Telangiectaziile sunt mici vase superficial de sange dilatate, vizibile pe tegument sau mucoase, avand diametrul cuprins intre 0.5 si 1 mm. Telangiectaziile pot apare pe orice zona a corpului dar in mod frecvent se intalnesc pa fata in jurul nasului, pe obraji si barbie. Deasemena pot fi intalnite si la nivelul membrelor inferioare in special in portiunea superioara a coapselor, inferior articulatiei genunchiului si in jurul gleznelor. Deoarece telangiectaziile sint leziuni vasculare, la vitropresiune se pot goli, devenind albe ca aspect.

Apar ca urmare a tratamentelor cosmetice repetate si intempestive (“stoarcere”) sau in cadrul a diferite afectiuni dermatologice (rozacee in stadiul cuperozic, agresiune cutanata actinica, etc).
Procedura terapeutica de electie este laserul vascular, cu rezultate spectaculoase si durabile.
Clinica noastra este dotata cu echipament laser vascular de ultima generatie, varf de gama CUTERA Nd Yag 1064 nm. Tratamentul laser este precedat obligatoriu de o consultatie de specialitate in care sunt examinate leziunile vasculare si sunteti informat/a despre conduita de urmat inainte si dupa procedura.

Tratamentul se insoteste de aplicarea de produse topice specifice pentru mentinerea rezultatului si preventia recidivelor.