TERAPIE PRP –  Rejuvenare cu celule proprii

 

PLATELET- RICH PLASMA( PRP): REJUVENARE CU CELULE AUTOLOGE  (ACR)– CONCENTRAT TROMBOCITAR ACTIVAT DIN PLASMA PROPRIE

Tehnica este una simpla, rapida si sigura. Consta in recoltarea de sange venos, care prin centrifugare duce la separarea de plasma concentrata in trombocite si factori de crestere implicati in stimularea si formarea de noi fibre de colagen. Plasma obtinuta se activeaza si se reinjecteaza intradermic cu ajutorul unui ac foarte fin.

Este o noua abordare care vine in intampinarea pacientilor ce doresc o metoda naturala, sigura pentru rejuvenarea cutanata, aceasta facandu-se cu celule autologe (proprii).

Platelet-Rich Plasma (PRP) a fost utilizat inca din 2006, in medicina estetica pentru rejuvenare si incetinirea procesului de imbatranire, prin aplicatii locale de plasma autologa. Recent, ACR-PRP a revolutionat metoda, prin stimularea celulelor stem rezidente, de catre factorii de crestere eliberati de catre propriile trombocite introduse in derm prin injectarea plasmei activate.

img-04acr-03Studiile stiintifice sprijina utilizarea PRP pentru cresterea in volum si regenerarea tesuturilor dure si moi. PRP este sursa concentratului trombocitar prezent in sange. In afara de implicarea in coagularea sangvina, trombocitele elibereaza factori de crestere implicati in autorepararea tisulara ceea ce permite organismului sa se vindece mai rapid si eficient. Deoarece se foloseste plasma autologa nu exista riscul transmiterii de boli, al anafilaxiei sau neoplaziilor.

Functiile factorilor de crestere eliberati se regasesc in: cresterea productiei de colagen, recrutarea altor celule la locul injectarii, initierea angiogenezei (formarea de noi vase de sange), inducerea diferentierii celulare, mineraizare osoasa, formarea matricei extracelulare.

Studiile au aratat un grad ridicat de rejuvenare la persoanele cu grad mediu de foto- si crono imbatranire. Selectia atenta a pacientilor este foarte importanata iar afectiunile cutanate cronice la nivelul ariei de tratat exclud terapia. Imbunatatirea tonusului si a texturii cutanate se produc continuu in decursul a 3 saptamani de la injectare. Pentru consolidarea rezultatelor, se poate efectua o a doua sesiune la 4 saptamani. Se recomanda 2 sesiuni pe an.

Procesul este:
SIGUR si fiziologic activ
Preperarea este simpla si rapida
Poate fi utilizat in mai multe zone (fata, gat, decolteu, maini )

Cat timp dureaza procedura?
Aprox 45 min pana la 1 ora.

Ce zone pot fi tratate?

 • Aria din jurul ochilor
 • Obraji si zona mediofaciala
 • Pielea de la nivelul gatului
 • Pometi si zona submalara
 • Maini
 • Decolteu
  Alte zone

Efecte secundare  pentru ACR-PRP in rejuvenarea faciala
Minime: este posibil sa apara un minim edem sau o discreta inrosire pentru 12-24 ore. Unii pacienti pot experinta o usoara cefalee
Modeste: unii pacienti pot simti senzatia de slabiciune. La locul venopunctiei poate aparea o echimoza ce poate persista 2-3 zile.
Severe: in rare cazuri poate aparea o reactie celulitica care se trateaza cu antibiotice si aplicatii cu gheata. Infectiile secundare sunt o complicatie extrem de rara.
Nu exista timp de recuperare. Nu apar anafilaxii

Criterii de excludere pentru ACR-PRP
Persoanele cu afectiuni cutanate cronice (Lupus eritematos, porfiri, alergii ). Neoplazii, boli metabolice si sistemice severe, disfunctii plachetare (boli hematologice), tratamente anticoagulante, sepsis sunt excluse pentru utilizarea PRP.

Ce asteptari avem de la aceasta terapie ?
Rezultatele sunt vizibile chiar dupa terapie, iar imbunatatirea texturii si tonusului cutanat continua in urmatoarele luni dupa tratament

 • Produsele de intretinere recomandate de medic ajuta la mentinerea rezultatului
 • Tenul cu un grad avansat de ridare, tenul persoanelor care fac abuz de alcool si cofeina va avea o imbunatatire modesta
 • Cicatricile adanci nu raspund adecvat la tratament