laser-co-2Ca o procedura de rejuvenare a pielii sa fie eficienta, presupune reducerea ridurilor adanci, a liniilor superficiale , eliminarea pigmentarii indusa de expunerile la soare , micsorarea porilor si atenuarea pana la disparitie a cicatricilor postacneice precum si imbunatatirea dramatica a texturii pielii.
Astazi, o varietate de proceduri (laser, peeling chimic, dermabraziune , radiofrecventa)sunt disponibile pentru tratarea acestor probleme cauzate de soare , ingrijirea deficitara , stress ,poluare si trecerea anilor, dar niciuna din ele nu actioneaza pe toate tintele amintite.
Unele actioneaza pe straturile profunde atenuand denivelarile cicatriciale altele actioneaza la suprafata ameliorand textura si tonurile cutanate .

Noul Laser Ultrapulse Encore Active Fx/ Deep Fx /Total Fx ( by Lumenis USA) , prin versatilitatea parametrilor de lucru atinge toate targeturile cerute de un resurfacing complet intr un singur tratament.

Active Fx este cea mai noua versiune , mai putin invaziva a resurfacing ului laser ,folosind tehnologia laser CO2 , considerata standardul de aur in reducerea ridurilor ,liniilor sau a pigmentatiei, retexturarea si revitalizarea pielii.
Noutatea tehnologiei Active Fx consta in dezvoltarea unui fascicol laser mai putin distructiv dermic decat la celelalte terapii laser . In locul unui fascicul gros care emite o cantitate mare de ennrgie ce distruge o mare parte din tesut , Active Fx emite fascicule subtiri adanc penetrante in derm , care lasa in jur zone de tesut intacte de unde incepe o regenerare rapida , conferindu I acestui tratament o perioada mai scurta de recuperare (5-7 zile).
Rezultatele sunt intr adevar extraordinare .

Intr un tratament de 30 minute , Active Fx trateaza ridurile perioculare si cele periorale mai bine decat orice laser existent pe piata la ora actuala. In timpul aceluiasi tratament Active Fx va micsora porii, va reduce pigmentatia si va ameliora mult ridarea pielii de la nivelul intregii fete sau a gatului si decolteului..
Dupa 3-5 zile de exfoliere medie si aprox o sapt de roseata ca dupa o expunere prelungita la soare, aspectul pielii este imbunatatit absolut spectaculos.
Tratamentul stimuleaza de asemenea si formarea de fibre noi de colagen deci imbunatatiri vizibile vor avea loc si in urmatoarele luni dupa tratament.
Tratamentul poate fi repetat dupa 6 luni dar majoritatea pacientilor sunt satisfacuti deplin dupa prima sesiune de tratament.

Recomandari pretratament:

-evitati bronzajul si minimizati expunerea la soare cu 3 sapt inaintea procedurii. Aplicati crema ecran solar cu SPF 50 + zilnic.
-pacientii cu istoric de melasma sau hiperpigmentare vor necesita aplicarea unei crème depigmentate ( la recomandarea medicului dermatolog )cel putin 2 saptamani inaintea procedurii
-cu o zi inaintea procedurii se initiaza tratamentul sistemic de preventie (la recomandarea medicului dermatolog )care va continua 5 zile dupa procedura.
-luati in considerare faptul ca in cazul in care se solicita tratarea unor zone aditionale ( gat , decolteu , maini ) timpul de recuperare si discomfort va fi mai prelungit.

Cine e candidata/ul potrivit/a pentru laser resurfacing ?

Tratamentul este ideal pentru oricine cauta o optiune terapeutica cu timp de recuperare cat mai redus pentru rezultate excelente, puternic vizibile si rapide.
Datorita tehnologiei laser fractionat , Active fx permite rejuvenarea rapida a pielii cu timp de vindecare scurt datorita faptului ca nu afecteaza toata suprafata epidermica ramanand zone de epiderm intact de unde porneste reepitelizarea.

Ce zone sunt recomandate a fi tratate cu Active Fx?

Tratamentele se pot adresa pielii de pe fata, gat , decolteu si maini. Pentru alte zone este necesara o discutie cu medicul dermatolog.

Rezultatele obtinute cu Active Fx sunt permanente ?

Deoarece Active Fx trateaza hiperpigmentarile pielii, cicatrici , riduri sau alte probleme nedorite ale pielii , rezultatele se vor mentine pe o lunga perioada de timp , daca pacientul adopta un stil de viata sanatos si respecta indicatiile medicului in ceea ce priveste ingrijirea pielii.

In ce consta tratamentul ?

Tehnologia de resurfacing laser fractionat Co2 implica anestezia locala . Tratamentul implica folosirea unor fascicule fine de lumina laser care traverseaza straturile cutanate superficiale pana la nivelul dermului, indepartand pielea de la nivelul zonelor ce doresc a fi tratate lasand loc aparitiei unui tegument nou.

Ce se intampla in perioada de recuperare ?

Pielea poate arata rosie si edematiata ca dupa o arsura intensa solara. Pielea va aparea ca arsa de soare , aspectul ameliorandu se treptat in cateva zile , saptamani pe masura ce pielea se exfoliaza si se vindeca. Pastrand piele hidratata tot timpul este o buna idee ca si evitarea expunerii prelungite la soare .

Cand devin vizibile rezultatele ?

Rezultatele sunt vizibile imedat , aspectul se imbunatateste pe zi ce trece , odata cu exfolierea tegumentului .