Epilarea definitiva Laser vs. Epilarea IPL
Detalii despre cele doua metode de epilare definitva

epilare-definitva-laser-vs-epilare-ipl-dermestetica-intrebari

LASER vs. IPL pentru epilare definitiva

Deseori exista multe confuzii atunci cand trebuie sa intelegem diferenta dintre epilare definitiva laser si epilare IPL.

Ambele tratamente produc energie pentru a intrerupe ciclul de crestere al foliculului pilos si pentru a-i opri cresterea fara a leza tesuturile din jur . Asemanarea dintre cele doua tipuri de echipamente  se opreste aici.

Marea diferenta intre cele doua  consta in tehnologia folosita pentru a produce lumina.

Laserul emite o singura lungime de unda care tinteste specific  bulbul pigmentat al firului de par in timp de IPL emite intr un spectru de lungimi de unda care nu este specific pentru melanina si de aceea riscul de ardere sau hiperpigmentare a pielii esteEpilare-laser-vs-epilare-ipl-dermesteticaepilare-laser-vs-epilare-ipl-dermestetica mai mare. Acest spectru de lungimi de unda se disperseaza in piele, bulbul pilos fiind atins doar de cateva, intr-o maniera nepredictibila . Cu toate ca tehnica IPL este mai ieftina /sedinta , vor fi necesare mai multe sesiuni pentru a distruge toata pilozitatea . Penetrarea luminii in piele este mai redusa decat cea a laserului si de aceea bulbii mai mari situati mai profund in piele nu pot fi tratati eficient. IPL nu este indicat a fi folosit pentru pielea inchisa la culoare nefiind eficient si avand risc mare de arsura a tegumentului.

Astfel , tehnologia laser este mai eficienta si 90% dintre pacienti isi pierd pilozitatea dupa 5-6 sedinte deoarece raza laser tinteste specific bulbul pilos fara a leza pielea. Deoarece foloseste lungimi de unda specifice si targetate , energia si timpul de emisie putand fi foarte fin ajustate, poate fi folosit fara riscuri pentru pielea inchisa la culoare .

Costul unui tratament laser este mai mare decat al unui tratament IPL pentru aceeasi zona deoarece costul unui echipament laser este de 5-20 de ori mai mare decat al unui echipament IPL dar exista mai multi factori care influenteaza pretul tratamentului : eficienta diferita ( mult mai mare pentru laser ), necesitatea prezentei medicului cu training specializat pentru stabilirea setarilor, numarul scazut de sedinte in comparatie cu IPL, posibilitatea tratarii tuturor fototipurilor cutanate , folosirea echipamentelor autorizate de forurile internationale.

De aceea , daca un prieten va spune despre o oferta de pret exceptionala pentru epilare definitiva, care suna prea bine sa fie adevarata , intrebati ce tehnologie se foloseste ?

Raspunsul va va ajuta sa luati o decizie informata in ceea ce priveste efectuarea  tratamentului!

Speram ca aceste informatii v-au fost de folos , dar daca doriti sa aflati mai multe sunati la 004 0733 297 207 sau vizitati site ul nostru : www.dermestetica.ro

Web Design si SEO
ANPCSOL