Epilarea definitiva Laser vs. Epilarea IPL
Detalii despre cele doua metode de epilare definitva

epilare-definitva-laser-vs-epilare-ipl-dermestetica-intrebari

LASER vs. IPL pentru epilare definitiva

Deseori exista multe confuzii atunci cand trebuie sa intelegem diferenta dintre epilare definitiva laser si epilare IPL.

Ambele tratamente produc energie pentru a intrerupe ciclul de crestere al foliculului pilos si pentru a-i opri cresterea fara a leza tesuturile din jur . Asemanarea dintre cele doua tipuri de echipamente  se opreste aici.

Marea diferenta intre cele doua  consta in tehnologia folosita pentru a produce lumina.

Laserul emite o singura lungime de unda care tinteste specific  bulbul pigmentat al firului de par in timp de IPL emite intr un spectru de lungimi de unda care nu este specific pentru melanina si de aceea riscul de ardere sau hiperpigmentare a pielii esteEpilare-laser-vs-epilare-ipl-dermesteticaepilare-laser-vs-epilare-ipl-dermestetica mai mare. Acest spectru de lungimi de unda se disperseaza in piele, bulbul pilos fiind atins doar de cateva, intr-o maniera nepredictibila . Cu toate ca tehnica IPL este mai ieftina /sedinta , vor fi necesare mai multe sesiuni pentru a distruge toata pilozitatea . Penetrarea luminii in piele este mai redusa decat cea a laserului si de aceea bulbii mai mari situati mai profund in piele nu pot fi tratati eficient. IPL nu este indicat a fi folosit pentru pielea inchisa la culoare nefiind eficient si avand risc mare de arsura a tegumentului.

Astfel , tehnologia laser este mai eficienta si 90% dintre pacienti isi pierd pilozitatea dupa 5-6 sedinte deoarece raza laser tinteste specific bulbul pilos fara a leza pielea. Deoarece foloseste lungimi de unda specifice si targetate , energia si timpul de emisie putand fi foarte fin ajustate, poate fi folosit fara riscuri pentru pielea inchisa la culoare .

Costul unui tratament laser este mai mare decat al unui tratament IPL pentru aceeasi zona deoarece costul unui echipament laser este de 5-20 de ori mai mare decat al unui echipament IPL dar exista mai multi factori care influenteaza pretul tratamentului : eficienta diferita ( mult mai mare pentru laser ), necesitatea prezentei medicului cu training specializat pentru stabilirea setarilor, numarul scazut de sedinte in comparatie cu IPL, posibilitatea tratarii tuturor fototipurilor cutanate , folosirea echipamentelor autorizate de forurile internationale.

De aceea , daca un prieten va spune despre o oferta de pret exceptionala pentru epilare definitiva, care suna prea bine sa fie adevarata , intrebati ce tehnologie se foloseste ?

Raspunsul va va ajuta sa luati o decizie informata in ceea ce priveste efectuarea  tratamentului!

Speram ca aceste informatii v-au fost de folos , dar daca doriti sa aflati mai multe sunati la 004 0733 297 207 sau vizitati site ul nostru : www.dermestetica.ro

Ne preocupa siguranta pacientilor nostri si a personalului nostru medical.

Luam in permanenta masuri pentru reducerea riscului de infectie cu COVID 19.

Va rugam sa cititi cu atentie:

 1. Inainte de a va prezenta la consultatia programata va rugam sa completati Chestionarul de triaj si formularul GDPR (pentru pacientii noi) care va  vor fi transmise electronic de catre receptia clinicii. In acest mod reducem timpul stationarii in zona de asteptare, putem efectua triajul pacientilor expusi /posibil contaminati/ contaminati cu COVID 19 si minimizam riscul de contaminare a pacientilor/clinicii / personalului medical.
 2. La intrarea in clinica va vom monitoriza temperatura cu termometrul non contact.
 3. Igiena mainilor este cea mai importanata regula. Intregul personal Dermestetica cunoaste si aplica aceasta masura. Avem la dispozitie resurse pentru dezinfectia corecta a mainilor pentru toti  pacientii care se prezinta in clinica.
 4. Punem la dispozitie masti de protectie. Purtarea mastii de protectie este obligatorie pentru toti pacientii.
 5. Zona  de asteptare este generoasa si ne asiguram ca sunt respectate conditiile de distantare sociala, astfel incat in receptie nu acceptam mai mult de doi pacienti concomitent. Dispunem de o zona de asteptare in aer liber.
 6. Se accepta un singur insotitor doar in cazul pacientilor sub 18 ani sau in cazul persoanelor in varsta cu dizabilitati.
 • Ne vom asigura ca orele de programare vor fi calculate in asa fel incat sa asiguram dezinfectia cabinetelor dupa fiecare pacient.
 • Asiguram dezinfectia rapida si corecta a tuturor spatiilor din clinica.
 • Asiguram personalului nostru echipament de protectie corect si complet conform normelor in vigoare date de autoritati.
 • Respectam si implementam toare masurile recomandate de autoritati si pastram permanent legatura cu acestea.
 •  Efectuam informari actualizate pentru pacienti cat si pentru personalul medical pentru reducerea la minim a riscului de contaminare cu COVID-19.
Web Design si SEO