BOTOX versus ACID hialuronic
Comparatie intre BOTOX si Acid hialuronic

Botox vs acid hialuronic

BOTOX versus ACID hialuronic

Exista adesea confuzia ca procedurile estetice cele mai eficiente si cu rezultate foarte bune sunt realizate cu botox, si ca acidul hialuronic este doar o substanta prezenta in produsele de ingrijire. Total gresit!Ambele sunt substante care se injecteaza sub piele pentru a corecta si/sau mari anumite zone. Intotdeauna, BOTOX se injecteaza in zonele unde vrei sa relaxezi si ACIDUL HIALURONIC, in zonele unde vrei sa umpli. Cele 2 substante nu sunt similare, scopurile folosirii lor sunt diferite. Ele pot fi combinate in remodelarea aceluiasi chip, atunci cand este necesar, completandu-se una pe alta. Despre diferente, avantajele si dezavantajele acestor proceduri estetice, ne vorbeste dr. Dana Popoiu, medic dermatolog la Dermestetica.

Botoxul si acidul hialuronic sunt substante folosite de medicii dermatologi in cadrul procedurilor de infrumusetare. In functie de problemele pielii si de dorintele pacientului se alege si substanta potrivita. Sunt folosite la persoanele care doresc sa stearga efectele imbatranirii prin corectarea ridurilor si sa-si imbunatateasca aspectul, adaugand volum buzelor sau pometilor. Acestea sunt injectate cu un ac fin, in cantitati mici, sub piele, ameliorand aspectul cu probleme al zonei respective. Procedura provoaca un usor disonfort, iar la final este posibil sa apara un eritem discret, edem, senzatie de tensiune sau mancarime locala. Discomfortul este temporar si dispare in general in cateva zile.

ACIDUL HIALURONIC este o substanta proprie organismului uman, prezenta in derm si in articulatii, cu rolul de a mentine hidratarea, consistenta, fermitatea si elasticitatea pielii si articulatiilor. Fillerul injectabil este obtinut in laborator, este biodegradabil si se prezinta sub forma de gel clar, transparent.

Ce se poate trata cu acid hialuronic?

Poate fi folosit pentru riduri/santuri, augmentarea buzelor, corectia contururilor faciale. Filler-ele cu acid hialuronic faciliteaza refacerea volumelor pierdute din cauza imbatranirii si in general a denivelarilor si a adanciturilor inestetice. Spre deosebire de botox, care blocheaza contractia  muschilor faciali, acidul hialuronic este utilizat pentru umplerea ridurilor de repaos sau a celor fine cauzate de imbatranirea cutanata. Se mai poate folosi in scopul remodelarii faciale, in special in umplerea pometilor, pentru netezirea urmelor inestetice cauzate de acnee si pentru remodelarea si marirea volumului buzelor.

Cat timp dureaza efectul?

Tratamentul este simplu si rapid, efectul fiind vizibil instantaneu. Nu este necesara testarea prealabila. In general, tratamentul dureaza 30 minute dar depinde de corectia pe care o doriti. Rezultatele obtinute sunt indelungate, dar nu permanente. Durata efectului are variatii individuale si depinde de multi factori (varsta, tipul de piele, locul injectarii, stilul de viata, activitatea musculara, tehnica folosita). In general, aspectul se mentine aproximativ 1an pentru riduri si intre 6 luni si 1 an pentru buze.

TOXINA BOTULINICA sau BOTOX este un extract proteic purificat produs de Clostridium botulinum. Botox este un tratament simplu, nechirurgical care poate ameliora/sterge, in mod temporar, liniile/ridurile din regiunea glabelara (intre sprancene), din regiunea frontala, cele periorbitale (“laba gastei”) sau cele periorale. Cu alte cuvinte, TOXINA BOTULINICA este recomandata pentru ameliorarea ridurilor de expresie, determinate de miscarile repetitive ale fetei.

Cum actioneaza Botox?

Liniile faciale se formeaza prin hiperactivitatea muschilor mimicii care prin contractia lor duc la ridarea pielii. In timpul tratamentului, doze forte mici de substanta sunt injectate direct intramuscular, blocand astfel transmitera impulsului nervos catre muschiul injectat. Activitatea acestuia este diminuata impiedicand formarea ridului.

Cat timp dureaza efectele botoxului?

Tratamentul dureaza aproximativ 10-15 minute si nu necesita perioada de recuperare. Efectul devine vizibil dupa cateva zile, este maxim la 2 saptamani dupa injectare si dureaza aproximativ 3-4 luni, uneori mai mult. Rezultatele variaza de la caz la caz.
Daca nu se continua tratamentul ridurile revin la aspectul initial.

In concluzie, cand se utilizeaza Botox si cand Acid Hialuronic?

BOTOXUL se ocupa de ridurile de la nivelul fruntii, dintre sparncene si din jurul ochilor. ACIDUL HIALURONIC este solutia pentru ridurile din zona gurii si obrajilor, fiind de asemenea folosit pentru a creste volumul buzelor si pometilor.
Principala diferenta dintre Botox si Acidul Hialuronic o constituite principiul prin care acestea actioneaza. Botoxul inhiba transmiterea impusului nervos la la nerv la muschi, astfel incat zona injectata este relaxata , iar acidul hialuronic se comporta ca un burete care retine apa la nivelul pielii, pastrand-o ferma. Folosirea complementara a botoxului si a acidului hialuronic permite remodelarea chipului dupa dorinte si necesitati, fara discrepante intre zone, creand chipul perfect.

Web Design si SEO
ANPCSOL