Microneedling DermaPen. Indicatii. Beneficii.

dermapen-sector-1

Microneedling DermaPen. Indicatii. Beneficii.

Ce este microneedling DermaPen?

Microneedling (cunoscuta si ca terapia de inducere a colagenului) este un tratament nechirurgical care consta in penetrarea pielii cu ace fine pentru a-i îmbunătăți aspectul. Poate suna puțin medieval, dar majoritatea tratamentelor de întinerire a pielii, fie cu laser, fie chimic, manipulează un răspuns de vindecare din partea organismului pentru a crea un beneficiu structural și cosmetic.

Procedura este indicata pentru estomparea cicatricilor postacneice sau postchirurgicale si a vergeturilor, pentru netezirea liniilor și a ridurilor fine,  pentru uniformizarea culorii, pentru rafinarea porilor măriți, pentru cresterea tonusului si a elasticitatii pielii.

Care sunt avantajele și dezavantajele microneedlingului?

 Pro

 • Tratamentul este rapid (durata totala 60 minute) si confortabil (se foloseste crema anestezica).
 • Microneedling oferă beneficii atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Există un rezultat imediat pe care pacientii îl descriu ca o„ strălucire ”a pielii, care este de fapt legată în principal de edemul temporar, dar servește ca un beneficiu intermediar frumos, pana ce rezultatul pe termen lung – producția de colagen – intră în vigoare.
 • Tratamentul poate fi personalizat pentru a trata intensiv zonele cu probleme localizate, cum ar fi cicatricile, zona din jurul ochilor sau liniile gâtului sau ale decolteului.
 • Timpul de recuperare este de obicei de 2-4 zile si este direct proporțional cu intensitatea  tratamentului primit și cu rezultatul obținut.
 • Microneedling nu implică livrarea de căldură, deci are profil de siguranta pentru toate tonurile pielii, fără riscul apariției unor probleme de pigmentare care pot însoți procedurile
 • Deși este utilizat în cea mai mare parte pe față, gât, decolteu și mâini, microneedling se poate face oriunde pe corp.
 • Poate fi folosit de unul singur sau in combinatie cu alte tratamente care ii cresc eficienta (PRP, biorevitalizare cutanata).

Contra

 • In cazul nerespectarii indicatiilor date de catre medic pot aparea complicații ce includ infecția și hiperpigmentarea.
 • Veți avea nevoie de o serie de tratamente pentru a obține beneficii complete și sunt necesare sesiuni de intretinere pentru a le menține.
 • În timp ce tratamentul este eficient pentru pielea laxa, în special din jurul ochilor și liniei maxilarului, nu produce lifting facial semnificativ.
 • Pielea va fi sensibilă la soare după tratament și ar trebui evitată expunerea directă la UV.
 • Nu este recomandat la pacientii cu afecțiuni active ale pielii, cum ar fi eczema, herpes sau acnee activa.

 

Cine este un candidat bun pentru microneedling?

 • Pacientii care sunt în stare bună de sănătate (fără infecții, febră sau erupții cutanate) sunt buni candidați pentru microneedling.
 • Există relativ puține riscuri cu acest tratament, dar nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează.
 • Microneedling produce microlezarea pielii, fapt ce poate reactiva infectia cu herpes simplex. Spuneți medicului dumneavoastră daca va stiti cu aceasta infectie pentru a putea face profilaxie corecta.

 

Care sunt beneficiile DermaPen?

Prin crearea de puncții microscopice în piele, dispozitivul  creează mii de leziuni minuscule. Acest lucru declanșează un răspuns de vindecare care eliberează o cascadă de factori de creștere, care la rândul său stimulează producția de colagen propriu al corpului (fibrele proteice care mențin pielea netedă și suplă).

Este o formă de tratament fracționat, ceea ce înseamnă că doar o fracțiune din suprafața pielii este afectată, in consecinta timpul de recuperare este relativ scurt.

Microneedling permite, de asemenea, substantelor aplicate pe piele inainte de tratament să pătrundă dramatic mai bine și să funcționeze mai eficient, creând canale pentru absorbția produselor topice.

Cat de eficient este acest tratament?

Microneedling este eficient pentru cicatrici, deși nivelul de îmbunătățire depinde de tipul de cicatrice. Într-un studiu din 2015 privind cicatricile postacneice, tratamentele DermaPen au produs un răspuns bun până la foarte bun la cicatricile deprimate si late, de mică adâncime, în timp ce cicatricile inguste si  profunde ( icepick) au avut un răspuns moderat până la slab.

Studiile arată, de asemenea, că vergeturile pot fi îmbunătățite prin tratament DermaPen, cu toate acestea, este nevoie de tratament consistent și pe termen lung – adesea șase sau șapte ședințe – pentru a le face mai puțin vizibile.

Într-un studiu din 2018 pe pacienți cu vârsta cuprinsă între 35 și 75 de ani, cercetătorii au raportat o îmbunătățire vizibilă a liniilor și ridurilor, a laxității și a texturii pielii la trei luni după primul dintre cele patru tratamente lunare cu DermaPen – și îmbunătățirile au continuat încă două luni. Creșterea tonusului pielii, au observat cercetătorii, s-a datorat în mare parte conversiei colagenului III, tipul găsit în pielea matura, în colagen I, tipul găsit în pielea mai tânără – proces care poate dura până la un an până la finalizare. Cu toate acestea, rezultatele nu sunt permanente; acestea trebuie întreținute cu tratamente de retus.

Ce se întâmplă în timpul unui tratament DermaPen?

Microneedlingul fara anestezie este dureros, deci cu aproximativ 30 minute înainte de procedură se va aplica o cremă anestezică topică pe zona țintă. Apoi, in functie de afectiunea tratata, se aplică un ser activ.

DermaPen este un dispozitiv automat care conține cartușe sterile de unică folosință cu un număr de ace . Dispozitivele Dermapen sunt utilizate, folosind o mișcarede translatie  rapida sau de stampilare  pe piele. Lungimea acelor variaza in functie de tipul de piele si de afectiunea tratata.

La ce ar trebui să vă așteptați după microneedling?

După microneedling DermaPen, pielea va fi eritematoasa (roșiatica) timp de aproximativ 24-48 de ore, in functie de intensitatea tratamentului. Desigur, acest lucru depinde și de tipul pielii pacientului. Tipurile de piele deschisa la culoare  pot prezenta roșeață prelungită.

De obicei, recomandam pacienților să programeze tratamentul cu cel puțin o săptămâna înainte de un eveniment. Acest lucru va permite un timp adecvat pentru recuperare.

Vă puteți spăla fața în 8 ore (sau mai devreme dacă medicul dumneavoastră vă recomandă). Cu machiaj, puteți merge de obicei la serviciu a doua zi.

Ce puteți folosi pentru îngrijirea ulterioară ?

 În general, se recomandă utilizarea unui produs cu factori de creștere și peptide pentru a furniza elementele de construcție necesare pentru ca pielea să se repare singură. Factorii de creștere ajută la scăderea timpului de vindecare, la optimizarea rezultatului tratamentului și la îmbunătățirea tonusului, texturii și elasticității.

Este important să mențineți pielea hidratată în timpul recuperării. Folositi doar produsele recomandate de medic. Produsele ocluzive pot acoperi porii și pot provoca chiste de milia.

Cât de curând veți vedea rezultatele microneedling?

 Ar trebui să observați o diferență în textura pielii la o săptămână după primul tratament – majoritatea pacienților observă mai întâi o reducere a dimensiunii porilor,  și îmbunătățirea aspectului cicatricilor postacneice sau a ridurilor după cel puțin trei tratamente.

Pielea este mai ferma, mai strălucitoare și mai sănătoasă. Și, deși nu există niciun tratament magic pentru cicatricile postacneice, DermaPen-ul poate fi mai eficient decât tratamentele laser care sunt mult mai scumpe.

Cât durează rezultatele microneedling?

 Depinde de vârsta și de starea pielii.

Dupa o serie completa de 4-6 tratamente, pot fi necesare tratamente de intretinere , intr-un program stabilit de medic, pentru mentinerea rezultatului.

Pot avea tratament de umplere cu acid hialuronic  în același timp cu microneedling?

Pentru a fi în siguranță, cel mai bine este să așteptați între proceduri, fie pentru a vă lăsa pielea să se vindece dupa DermaPen , fie pentru a lăsa acidul hialuronic  să se integreze in tesut. Recomandarea noastra este de astepta 2 saptamani intre tratamente.

Programeaza-te acum pentru un tratament de ultima ora cu DermaPen!

Web Design si SEO
ANPCSOL