Microdermabraziunea – tratamentul revolutionar!

Microdermabraziunea – tratamentul revolutionar!

Microdermabraziunea este una dintre cele mai recente tehnici de ingrijire descoperite si care s-a bucurat de un success exploziv pe piata de estetica. A fost promovata ca si “facelift instant” – o altermnativa eficienta pentru procedee invazive si costisitoare cum sunt cele chirurgicale sau peelingul chimic. In ultimul timp, din ce in ce mai multi barbati au inceput sa indrageasca metoda fiind una intermediara intre “cremuire” si microchirurgie.

Dar in ce consta tratamentul si cum actioneaza asupra pielii?

Pielea este alcatuita din trei straturi : epidermul, dermul si hipodermul. Cel mai expus factorilor agresivi din mediu (soare, vant, frig, poluare, fumat) este bineinteles stratul superficial si anume, epidermul. El este alcatuit din mai multe randuri de cellule. Cel mai important este stratul bazal care are rolul de a sintetiza noi cellule care ascensioneaza spre suprafata si inlocuiesc celulele degradate. Cu alte cuvinte are rolul de a reinnoi pielea. Cel mai superficial strat al epidermului este stratul cornos, el fiind bariera intre mediul extern agresionant si organism. La nivelul acestui strat se gasesc cellule moarte, degradate, impuritati, particule de praf, toate acestea conferindu-I tenului aspect tern, obosit, deshidratat. Cand aplicam produsele cosmetice pe piele, doar o mica parte reusesc sa strabata acest strat, cea mai mare parte ramanand la suprafata pielii incarcand-o si mai mult.

Microdermabraziunea este un termen generic care denumeste procedura de indepartare a stratului superficial al pielii (stratul cornos) prin alicarea de mici granule abrasive.
Fisurarea si indepartarea startului cornos este interpretata de organism ca o injurie, drept urmare stratul bazal este stimulat sa sintetizeze cellule noi pentru refacerea epidermului. Rezultatul – o piele noua cu textura si culoare uniforma.

La saloanele de cosmetica sau SPA, in cabinetele de dermatologie, sunt obisnuite tratamentele de exfoliere mecanica folosind cristale, particule de scoici sau perle, granule de bicarbonate de sodium (sare). Deci, iata ca metoda este folosita de mult. Noutatea consta in aparitia aparatelor profesionale de dermabraziune care utilizeaza ca principiu jetul de cristale si vacuumul.
Datorita vacuumului, este ridicata o mica portiune din piele, asupra ei fiind impinse sub presiune microcristale, perfect rotunde care abrazeaza pielea si indeparteaza impuritatile, celulele moarte, curata porii, atenueaza ridurile fine si petele superficiale, imbunatatesc aspectul cictricilor postacneice, maresc tonusul si elasticitatea cutanata, stimuleaza diviziunea celulara si sinteza de collagen si reactiveaza functiile pielii. Impuritatile si materialul exfoliat este absorbit apoi de o pompa de aer.

Dupa procedura poate ramane un edem si o roseata care dispar in max 24 ore. Tratamentul se repeta la interval de 3-4 saptamani si inlocuieste cu success sedinta lunara de “curatare “ de la cosmetica.
Pe parcursul trtamentului trebuie respectate cu strictete indicatiile medicului in ceea ce priveste produsele cosmetice care pot fi aplicate pe piele.

Indicatii si contraindicatii

Cine beneficiaza de aceasta procedura: formele usoare si medii de acnee retentionala( microchistica, comedoniana), porii dilatati, tenul tern, oboist, textura neuniforma, pete solare, ridurile si liniile fine, cicatrici postacneice superficial, discromiile (hipo/hiperpigmentari).
Bineinteles, ca in orice procedura exista si contraindicatii, si anume: rozaceea activa, fragilitate capilara, existenta de leziuni vasculare in zona tratata, acnee forma grava cu leziuni papulopustuloase, herpes activ prezent, veruci, piele lezata sau traumatizata, medicatie anticoagulanta.
Va spuneam in primele articole sa nu credeti tot ce scrie pe eticheta produselor de ingrijire. Teoretic toate sunt bune dar substantele active trebuie sa-si atinga tinta ca sa produca efectul scontat. Daca le aplicam pe o piele incarcata, cu porii plini de praf si keratina, doar o mica parte din produs va ajunge la tinta, de aceea tenul necesita o curatare perfecta, in profunzime inainte de a evalua efectul unui produs.

Cu speranta ca am mai adaugat o caramida la fundamentul cunostintelor “antiaging” va doresc “Sa fiti frumoase!”

Web Design si SEO
ANPCSOL