Exfolierea faciala

Exfolierea faciala

La cabinetul de dermatologie sau cosmetica, la saloanele SPA se vorbeste mereu despre exfoliere, gomaj, scrubing. Dar ce sunt ele? La ce folosesc? Cand trebuie facute si cat de des?

Exfolierea este indepartarea celulelor moarte, imbatranite de la suprafata pielii prin diferite metode fizice sau chimice. Cand este corect facut, acest tratament ii confera pielii un aspect sanatos, tanar, catifelat.
Este o parte importanta a tratamentelor faciale si corporale.

Exista doua forme de exfoliere:
1. Exfoliere mecanica: celulele moarte si impuritatile sunt indepartate de pe piele prin frecare cu o crema sau pasta ce contine un material abraziv (sare, zahar, granule de cafea, scoici, praf de perle, jojoba…). Acesta este bine cunoscutul gomaj. Cu el debuteaza orice sedinta de cosmetica. Pielea ramane moale, curata si absorbe mult mai bine serurile, mastile si tratamentele faciale speciale.
O metoda noua si revolutionara, alternativa la clasicul gomaj este dermaabraziunea. Aceasta foloseste cristale de hidroxid de aliminiu, perfect rotunde pentru a nu leza pielea. Cristalele sunt directionate spre piele de un jet de aer, cu putere reglabila si apoi sunt absorbite de un sistem vacuum. Aparitia acestei metode a revolutionat industria estetica si are rezultate excelente. Are indicatie pentru pielea cu textura neuniforma, cu pete, pistrui, cicatrici superficial postacneice, acnee in forma usoara sau medie, ten de fumatoare.
Cand NU ar trebui folosit gomajul: daca aveti piele imbatranita, subtire, nu se foloseste impreuna cu tratamentele cu alfahidroxiacizi sau alte metode de peeling, daca aveti piele sensibila, hiperreactiva sau capilare sparte.

2.Exfolierea chimica: se folossesc diversi acizi :alfahidroxiacizi, betahidroxiacizi, lipohidroxiacizi, enzyme care distrug puntile si cementul intercellular, astfel celulele isi pierd adezivitatea dintre ele si epiderm si pot fi indepartate. Cei visit poster’s website mai cunoscuti acizi sunt acidul salicylic, glycolic si tricloracetic. In functie de tipul,concentratia si cantitatea de acid aplicat difera profunzimea exfolierii.
Peelingul chimic poate devein astfel un tratament foarte agresiv si cu destul de multe efecte secundare si complicatii daca nu este facut de un specialist dermatolog cu experienta in domeniu.

De ce este importanta exfolierea
Pielea genereaza mereu celule noi la nivelul stratului bazal CARE MIGREAZA SPRE SUPRAFATA EPIDERMULUI. In timpul ascensiunii lor catre starturile superficial acestea imbatranesc si acumuleaza keratina.
Keratinizarea este esentiala pentru ca ea confera calitatea protectoare a pielii, dar celulele keratinizate sunt constant indepartate ca sa faca loc celulelor tinere.
Cu varsta procesul de innoire a pielii incetineste, celulele imbatranite stagneaza la suprafata pielii dandu-i un aspect uscat, rugos, neuniform. Exfolierea este benefica pentru ca indeparteaza tocmai acele celule care stagneaza.
Totusi tratamentele facute in exces este posibil sa supraexfolieze pielea si aceasta sa devina uscata, iritata. De aceea astfel de tratmente nu trebuie facute mai des de o data pe saptamana.

Ce trebuie sa stii despre exfolierea faciala:
• Fii foarte atenta cu pielea delicate a fetei
• E foarte usor sa supraexfoliezi. Cere parerea unui dermatolog despre tipului tenului tau si despre produsele pe care le poti folosi
• Nu folosi produsele de scrubing corporal pe fata. Sunt prea dure.
• Fii foarte atenta cu peeling-urile. Efectueaza peeling-ul la acelasi medic pentru ca stie tipul, concentratia si cantitatea acidului folosit. Subtierea excesiva a epidermului predispune la complicatii greu de tratat (cicatrici, hipo/hiperpigmentari)
• Foloseste crème ecran solar cu factor de protectie minim 40.
• Nu epila cu ceara o zona pe care s-a efectuat peeling chimic recent.

Ne preocupa siguranta pacientilor nostri si a personalului nostru medical.

Luam in permanenta masuri pentru reducerea riscului de infectie cu COVID 19.

Va rugam sa cititi cu atentie:

 1. Inainte de a va prezenta la consultatia programata va rugam sa completati Chestionarul de triaj si formularul GDPR (pentru pacientii noi) care va  vor fi transmise electronic de catre receptia clinicii. In acest mod reducem timpul stationarii in zona de asteptare, putem efectua triajul pacientilor expusi /posibil contaminati/ contaminati cu COVID 19 si minimizam riscul de contaminare a pacientilor/clinicii / personalului medical.
 2. La intrarea in clinica va vom monitoriza temperatura cu termometrul non contact.
 3. Igiena mainilor este cea mai importanata regula. Intregul personal Dermestetica cunoaste si aplica aceasta masura. Avem la dispozitie resurse pentru dezinfectia corecta a mainilor pentru toti  pacientii care se prezinta in clinica.
 4. Punem la dispozitie masti de protectie. Purtarea mastii de protectie este obligatorie pentru toti pacientii.
 5. Zona  de asteptare este generoasa si ne asiguram ca sunt respectate conditiile de distantare sociala, astfel incat in receptie nu acceptam mai mult de doi pacienti concomitent. Dispunem de o zona de asteptare in aer liber.
 6. Se accepta un singur insotitor doar in cazul pacientilor sub 18 ani sau in cazul persoanelor in varsta cu dizabilitati.
 • Ne vom asigura ca orele de programare vor fi calculate in asa fel incat sa asiguram dezinfectia cabinetelor dupa fiecare pacient.
 • Asiguram dezinfectia rapida si corecta a tuturor spatiilor din clinica.
 • Asiguram personalului nostru echipament de protectie corect si complet conform normelor in vigoare date de autoritati.
 • Respectam si implementam toare masurile recomandate de autoritati si pastram permanent legatura cu acestea.
 •  Efectuam informari actualizate pentru pacienti cat si pentru personalul medical pentru reducerea la minim a riscului de contaminare cu COVID-19.
Web Design si SEO