Impactul psihoemotional al acneei si evitarea lui

Impactul psihoemotional al acneei si evitarea lui

Impactul psihic dat de acnee poate “depasi “ pielea putand da nastere la traume psihice profunde chiar daca cele de la nivelul pielii nu sint atat de severe.
Se poate intampla sa apara leziuni minore- medii nedorite inaintea unui eveniment sau unui interviu ceea ce poate duce la scaderea puterii de concentrare si la scaderea increderii in fortele proprii.

In cazul diminetilor cind va treziti cu unul sau mai multi noduli durerosi la nivelul barbiei, aceasta va poate face sa nu reusiti sa zambiti pe toata durata zilei.
In mod nedorit si mult prea frecvent,acneea scade bucuria de a trai si va poate intarzia in atingerea scopurilor pe care le urmariti.

Stresul
Studiile clinice au evidentiat faptul ca stresul poate fi asociat aparitiei de noi leziuni inflamatorii si de asemenea poate conduce la agravarea unei acnei preexistente. Explicatia acestui fenomene se regaseste in modificarile biochimice si hormonale ce apar in organism pe periodele stresante din viata. In cazul in care realizati ca forma dumneavoastra de acnee se agraveaza in timpul perioadelor de stress, practicarea tehnicilor de relaxare si de reducere ale ale stresului poate avea rezultate foarte bune pentru evolutia leziunilor cutanate.

Depresia
Persoanele cu forme severe de acnee chistica si leziuni nodulochistice dureroase pot suferi de anxietate si depresie.

INTOTDEAUNA !!!!

• Trebuie sa folositi produse cosmetice de ingrijire, de machiaj si crème ecran solar care sint hipoalergice, non- grase si fara alcool. Unele dintre aceste produse care sint prezentate ca “non-comedogene” si/sau non-acneice au fost testate si dovedite ca nu inrautatesc acneea preexistenta.

• Trebuie sa spalati pielea cu blandete dimineata si seara folosind sapunuri sau geluri de curatare sindeti ( fara detergent) adecvate fara a freca energic pielea in tipul spalarii, fapt care poate duce la o iritare suplimentara a unui tegument déjà inflamat.

• Evitati stoarcerea – traumatizarea comedoanelor si a nodulilor inflamatorii. Evacuarea intempestiva poate conduce la la agravarea severitatii si profunzimii leziunilor de acnee precum si la riscul aparitiei unor cicatrice reziduale permanente.

• Discutati cu medicul dumneavoastra daca vreunul dintre medicamentele pe care le luati in mod constant ar putea conduce la inrautatirea leziunilor de acnee. Este demonstrat faptul ca anumite contraceptive orale sau contraceptive implantabile pot inrautati acneea. Acelasi lucru a fost dovedit si in cazul utilizarii steroizilor anabolizanti.

• Evitati expunerea directa la radiatiile ultraviolete atat cele naturale cat si cele din cabinele solar. Multe dintre tratamentele anticneice fac pielea mai sensibila la radiatia ultravioleta conducand mult mai rapid la arsuri dupa expunerea la soare. Protectia la actiunea ultravioletelor se face utilizand crème ecran solar cu factor mare de protective (min SPF 40) non-comedogene.

Web Design si SEO
ANPCSOL