Impactul psihoemotional al acneei si evitarea lui

Impactul psihoemotional al acneei si evitarea lui

Impactul psihic dat de acnee poate “depasi “ pielea putand da nastere la traume psihice profunde chiar daca cele de la nivelul pielii nu sint atat de severe.
Se poate intampla sa apara leziuni minore- medii nedorite inaintea unui eveniment sau unui interviu ceea ce poate duce la scaderea puterii de concentrare si la scaderea increderii in fortele proprii.

In cazul diminetilor cind va treziti cu unul sau mai multi noduli durerosi la nivelul barbiei, aceasta va poate face sa nu reusiti sa zambiti pe toata durata zilei.
In mod nedorit si mult prea frecvent,acneea scade bucuria de a trai si va poate intarzia in atingerea scopurilor pe care le urmariti.

Stresul
Studiile clinice au evidentiat faptul ca stresul poate fi asociat aparitiei de noi leziuni inflamatorii si de asemenea poate conduce la agravarea unei acnei preexistente. Explicatia acestui fenomene se regaseste in modificarile biochimice si hormonale ce apar in organism pe periodele stresante din viata. In cazul in care realizati ca forma dumneavoastra de acnee se agraveaza in timpul perioadelor de stress, practicarea tehnicilor de relaxare si de reducere ale ale stresului poate avea rezultate foarte bune pentru evolutia leziunilor cutanate.

Depresia
Persoanele cu forme severe de acnee chistica si leziuni nodulochistice dureroase pot suferi de anxietate si depresie.

INTOTDEAUNA !!!!

• Trebuie sa folositi produse cosmetice de ingrijire, de machiaj si crème ecran solar care sint hipoalergice, non- grase si fara alcool. Unele dintre aceste produse care sint prezentate ca “non-comedogene” si/sau non-acneice au fost testate si dovedite ca nu inrautatesc acneea preexistenta.

• Trebuie sa spalati pielea cu blandete dimineata si seara folosind sapunuri sau geluri de curatare sindeti ( fara detergent) adecvate fara a freca energic pielea in tipul spalarii, fapt care poate duce la o iritare suplimentara a unui tegument déjà inflamat.

• Evitati stoarcerea – traumatizarea comedoanelor si a nodulilor inflamatorii. Evacuarea intempestiva poate conduce la la agravarea severitatii si profunzimii leziunilor de acnee precum si la riscul aparitiei unor cicatrice reziduale permanente.

• Discutati cu medicul dumneavoastra daca vreunul dintre medicamentele pe care le luati in mod constant ar putea conduce la inrautatirea leziunilor de acnee. Este demonstrat faptul ca anumite contraceptive orale sau contraceptive implantabile pot inrautati acneea. Acelasi lucru a fost dovedit si in cazul utilizarii steroizilor anabolizanti.

• Evitati expunerea directa la radiatiile ultraviolete atat cele naturale cat si cele din cabinele solar. Multe dintre tratamentele anticneice fac pielea mai sensibila la radiatia ultravioleta conducand mult mai rapid la arsuri dupa expunerea la soare. Protectia la actiunea ultravioletelor se face utilizand crème ecran solar cu factor mare de protective (min SPF 40) non-comedogene.

Ne preocupa siguranta pacientilor nostri si a personalului nostru medical.

Luam in permanenta masuri pentru reducerea riscului de infectie cu COVID 19.

Va rugam sa cititi cu atentie:

 1. Inainte de a va prezenta la consultatia programata va rugam sa completati Chestionarul de triaj si formularul GDPR (pentru pacientii noi) care va  vor fi transmise electronic de catre receptia clinicii. In acest mod reducem timpul stationarii in zona de asteptare, putem efectua triajul pacientilor expusi /posibil contaminati/ contaminati cu COVID 19 si minimizam riscul de contaminare a pacientilor/clinicii / personalului medical.
 2. La intrarea in clinica va vom monitoriza temperatura cu termometrul non contact.
 3. Igiena mainilor este cea mai importanata regula. Intregul personal Dermestetica cunoaste si aplica aceasta masura. Avem la dispozitie resurse pentru dezinfectia corecta a mainilor pentru toti  pacientii care se prezinta in clinica.
 4. Punem la dispozitie masti de protectie. Purtarea mastii de protectie este obligatorie pentru toti pacientii.
 5. Zona  de asteptare este generoasa si ne asiguram ca sunt respectate conditiile de distantare sociala, astfel incat in receptie nu acceptam mai mult de doi pacienti concomitent. Dispunem de o zona de asteptare in aer liber.
 6. Se accepta un singur insotitor doar in cazul pacientilor sub 18 ani sau in cazul persoanelor in varsta cu dizabilitati.
 • Ne vom asigura ca orele de programare vor fi calculate in asa fel incat sa asiguram dezinfectia cabinetelor dupa fiecare pacient.
 • Asiguram dezinfectia rapida si corecta a tuturor spatiilor din clinica.
 • Asiguram personalului nostru echipament de protectie corect si complet conform normelor in vigoare date de autoritati.
 • Respectam si implementam toare masurile recomandate de autoritati si pastram permanent legatura cu acestea.
 •  Efectuam informari actualizate pentru pacienti cat si pentru personalul medical pentru reducerea la minim a riscului de contaminare cu COVID-19.
Web Design si SEO