PRP (“platelet rich plasma”)- efect miraculous prin capacitatea de refacere a organismului uman

Terapie PRP - Terapia Dracula

PRP (“platelet rich plasma”)- efect miraculous prin capacitatea de refacere a organismului uman

Terapia PRP (platelet-rich plasma) consta in injectarea propriilor plachete (trombocite) si fibrina, in scopuri cosmetice, pentru tratarea ridurilor si cicatricilor de la nivelul fetei, gatului, decolteului si mainilor.

Acesta terapie,  cunoscuta popular sub denumirea de ‘’terapia vampirilor’’ sau ‘’terapia lui Dracula’’ , este minim invaziva , dureaza 20 minute iar efectul ei in ceea ce priveste imbunatatirea elasticitatii si fermitatii pielii dureaza peste 18 luni.

Este un tratament bun atat pentru preventie cat si pentru intretinere si este lipsit de riscul reactiilor adverse de tip alergic deoarece ‘’substanta’’ injectata este plasma proprie  bogata in factori de crestere celulari care stimuleaza sinteza de colagen.

Se utilizeaza la tenul tanar cat si matur, reduce ridurile superficiale , imbunatateste dramatic textura tenului agresat actinic ( agresat de radiatia solara) , amelioreaza ridurile si santurile adanci de repaos .

PRP are rolul de a mentine si a prelungi faza activa a ciclului de crestere a firului de par, cunoscuta sub denumirea de anagen, si poate stimula celulele stem pluripotente din derm sa creeze fire noi, ducand la regenerarea parului.

Are, de asemeni, efecte puternice de inducere a proliferarii celulare, prin continutul de factori de crestere si de modulatori imunologici, fiind o terapie importanta pentru alte tulburari caracterizate prin pierderea parului, cum ar fi : alopecia areata (pelada), alopecia difuza, alopecia androgenica.

Metoda consta in recoltarea de sange venos, circa 8 ml/ eprubeta , centrifugarea lui pentru separarea plasmei bogata in trombocite de celalte elemente sangvine (hematii, leucocite, etc), tratarea lui in vederea obtinerii unui gel activ si injectarea in straturile superioare ale dermului.

Pentru zone mai extinse , se recolteaza mai multe eprubete .

Pentru obtinerea unui efect excellent si de durata , se recomanda 3 sedinte la interval de 4 saptamani, urmate de cate o sedinta la 6 sau 12 luni. Chiar si in utilizare singulara se obtin rezultate bune , efectele fiind cumulative .

Pentru efecte spectaculoase ,PRP poate fi combinat si cu alte proceduri dermato-estetice cum ar fi : dermaroller, laser CO2, fillere, radiofrecventa, proceduri care contribuie suplimentar la remanierea dermului  si stimularea formarii de colagen nou.

Ne preocupa siguranta pacientilor nostri si a personalului nostru medical.

Luam in permanenta masuri pentru reducerea riscului de infectie cu COVID 19.

Va rugam sa cititi cu atentie:

 1. Inainte de a va prezenta la consultatia programata va rugam sa completati Chestionarul de triaj si formularul GDPR (pentru pacientii noi) care va  vor fi transmise electronic de catre receptia clinicii. In acest mod reducem timpul stationarii in zona de asteptare, putem efectua triajul pacientilor expusi /posibil contaminati/ contaminati cu COVID 19 si minimizam riscul de contaminare a pacientilor/clinicii / personalului medical.
 2. La intrarea in clinica va vom monitoriza temperatura cu termometrul non contact.
 3. Igiena mainilor este cea mai importanata regula. Intregul personal Dermestetica cunoaste si aplica aceasta masura. Avem la dispozitie resurse pentru dezinfectia corecta a mainilor pentru toti  pacientii care se prezinta in clinica.
 4. Punem la dispozitie masti de protectie. Purtarea mastii de protectie este obligatorie pentru toti pacientii.
 5. Zona  de asteptare este generoasa si ne asiguram ca sunt respectate conditiile de distantare sociala, astfel incat in receptie nu acceptam mai mult de doi pacienti concomitent. Dispunem de o zona de asteptare in aer liber.
 6. Se accepta un singur insotitor doar in cazul pacientilor sub 18 ani sau in cazul persoanelor in varsta cu dizabilitati.
 • Ne vom asigura ca orele de programare vor fi calculate in asa fel incat sa asiguram dezinfectia cabinetelor dupa fiecare pacient.
 • Asiguram dezinfectia rapida si corecta a tuturor spatiilor din clinica.
 • Asiguram personalului nostru echipament de protectie corect si complet conform normelor in vigoare date de autoritati.
 • Respectam si implementam toare masurile recomandate de autoritati si pastram permanent legatura cu acestea.
 •  Efectuam informari actualizate pentru pacienti cat si pentru personalul medical pentru reducerea la minim a riscului de contaminare cu COVID-19.
Web Design si SEO