PRP (“platelet rich plasma”)- efect miraculous prin capacitatea de refacere a organismului uman

Terapie PRP - Terapia Dracula

PRP (“platelet rich plasma”)- efect miraculous prin capacitatea de refacere a organismului uman

Terapia PRP (platelet-rich plasma) consta in injectarea propriilor plachete (trombocite) si fibrina, in scopuri cosmetice, pentru tratarea ridurilor si cicatricilor de la nivelul fetei, gatului, decolteului si mainilor.

Acesta terapie,  cunoscuta popular sub denumirea de ‘’terapia vampirilor’’ sau ‘’terapia lui Dracula’’ , este minim invaziva , dureaza 20 minute iar efectul ei in ceea ce priveste imbunatatirea elasticitatii si fermitatii pielii dureaza peste 18 luni.

Este un tratament bun atat pentru preventie cat si pentru intretinere si este lipsit de riscul reactiilor adverse de tip alergic deoarece ‘’substanta’’ injectata este plasma proprie  bogata in factori de crestere celulari care stimuleaza sinteza de colagen.

Se utilizeaza la tenul tanar cat si matur, reduce ridurile superficiale , imbunatateste dramatic textura tenului agresat actinic ( agresat de radiatia solara) , amelioreaza ridurile si santurile adanci de repaos .

PRP are rolul de a mentine si a prelungi faza activa a ciclului de crestere a firului de par, cunoscuta sub denumirea de anagen, si poate stimula celulele stem pluripotente din derm sa creeze fire noi, ducand la regenerarea parului.

Are, de asemeni, efecte puternice de inducere a proliferarii celulare, prin continutul de factori de crestere si de modulatori imunologici, fiind o terapie importanta pentru alte tulburari caracterizate prin pierderea parului, cum ar fi : alopecia areata (pelada), alopecia difuza, alopecia androgenica.

Metoda consta in recoltarea de sange venos, circa 8 ml/ eprubeta , centrifugarea lui pentru separarea plasmei bogata in trombocite de celalte elemente sangvine (hematii, leucocite, etc), tratarea lui in vederea obtinerii unui gel activ si injectarea in straturile superioare ale dermului.

Pentru zone mai extinse , se recolteaza mai multe eprubete .

Pentru obtinerea unui efect excellent si de durata , se recomanda 3 sedinte la interval de 4 saptamani, urmate de cate o sedinta la 6 sau 12 luni. Chiar si in utilizare singulara se obtin rezultate bune , efectele fiind cumulative .

Pentru efecte spectaculoase ,PRP poate fi combinat si cu alte proceduri dermato-estetice cum ar fi : dermaroller, laser CO2, fillere, radiofrecventa, proceduri care contribuie suplimentar la remanierea dermului  si stimularea formarii de colagen nou.

Web Design si SEO
ANPCSOL