Ce este A.R.T?
A.R.T reprezinta un acronim pentru Aminoacids Revitalization Therapy-Terapia de Revitalizare cu Aminoacizi, un nou tratament pe baza de aminoacizi colagenici si acid hialuronic, disponibil acum si in Romania.

Rolul terapiei A.R.T
Celulele ţesutului conjunctiv subcutanat al pielii se numesc fibroblasti. Fibroblastii formează colagenul şi repară pielea fragilă şi deteriorată, asigurându-i tonusul şi elasticitatea. Activitatea fibroblastilor care produc colagenul se diminuează în timp, datorită îmbătrânirii sau altor motive (obiceiuri alimentare, diete, fumat, activitate fizică intensă, expunerea prelungită la razele soarelui). In consecinţă pielea îmbătrâneşte, îşi pierde tonusul, prospeţimea, luminozitatea, volumul şi apar ridurile şi cutele. Pentru a produce colagen, fibroblastii folosesc un suport nutritive de 3 aminoacizi: Glicina, L-Prolina, L-Lisina, continuti de produsele A.R.T.si care reprezinta 70% din structura colagenului.
Cu cât este mai mare cantitatea de aminoacizi disponibilă în zonele interesate, cu atât creşte vitalitatea şi numărul de celule care formează colagenul. In consecinţă se îmbunătăţeşte simţitor aspectul pielii. Terapia A.R.T. garanteaza imbunatatirea tonusului, elasticitatii si luminozitatii pielii, o structura mai compacta a acesteia, dar mai ales atenuarea ridurilor profunde si superficiale. Testele au demonstrat eficacitatea si toleranta pentru toti pacientii si este indicata mai ales inainte de expunerea la soare.

In ce consta A.R.T. ?
Cocktailul de aminoacizi se injecteaza in cantitati mici, cu ajutorul unui ac foarte fin ,intradermic la nivelul zonei vizate (pe fata, decolteu, dosul mainilor, etc). Dupa injectare, pielea ramane discret eritematoasa (roz pal) timp de max 20 minute. Nu s-au descris efecte secundare sau manifestari de intoleranta. Nu exista contraindicatii dupa sedinta de injectare. Efectul maxim se obtine dupa o sesiune de cate 1 injectare/saptamana timp de 4 saptamani.