CE ESTE ROLLER-UL CU MICROACE DTS® – DISKNEEDLE THERAPY SYSTEM ?
Rollerul cu microace DTS® – DiskNeedle Therapy System este un dispozitiv de formă cilindrică prevăzută cu 540 micro-ace cu care se pot trata diferite probleme a tegumenului – tratamentul ridurilor, tratamentul cicatricilor, probleme de pigmentaţie, tratamentul vergeturilor, pori dilataţi, anti-ageing – FĂRĂ A CAUZA DURERE.
Acele rollerelor cu microace DTS® – DiskNeedle Therapy System sunt tăiate în formă specială (diamant), patentată (micro-leziunile provocate cu astfel de ace, se închid mai repede), cu scopul de a oferi tratamentul medical cel mai sigur şi fără a cauza durere pentru pacient. Acele rollerelor cu microace DTS® – DiskNeedle Therapy System sunt atât de fine şi precise (de la 0.5 la 2.0mm înălţime şi diametru de 0.2mm), încât provocarea rănilor pielii este imposibilă, cu condiţia ca instrumentul să fie folosit conform instrucţiunilor de utilizare.
Toate componentele folosite într-un tratament cu microace DTS® – DiskNeedle Therapy System sunt non-invazive pentru piele şi nu se cunosc efecte secundare ale acestui tratament, spre deosebire de alte tipuri de terapii.

CUM FUNCTIONEAZA TERAPIA MICRONEEDLING ?
Terapia cu microace se bazează pe mecanismele de auto-vindecare ale organismului. Corpul dumneavoastră, reacţionează la introducerea acelor la fel cum reacţionează la orice alt obiect care penetrează pielea. Introducerea de ace chrirugicale foarte subţiri este percepută de nervii receptori ai pielii ca un stimul. Acele sunt atât de fine, încât rănirea pielii este nedetectabilă – epidermul rămâne cvasi intact. În schimb, acest stimul nervos transformat în semnale electrice declanşează un proces de vindecare în „cascadă”.
Roller dermatologic
Celulele pielii din jurul canalului format prin înţepare eliberează factori de creştere pentru celulele nediferenţiate care se înmulţesc, formează noi celule, fibroblaştii care vor produce mai multe fibre de colagen şi elastină. Sarcina fibroblaştilor este de a migra către leziune pentru a o vindeca (a închide rana, de a o repara cu fibre de colagen şi elastină).

Canalele produse prin înţepare se închid foarte repede, în termen de 1-2 ore, nefiind necesare intervenţii speciale. Transformarea celulelor nediferenţiate în celule necesare vindecării este un proces automat, ca un drum cu sens unic, misiunea finală a procesului este a se forma noi fibre de colagen care se vor integra între fibrele de colagen existente în dermul superior şi care vor „umple” cicatricile atrofice. Efectul se cumulează şi se formează un nou strat de colagen, proces numit neocolagenogeneză.
Celulele endoteliale care căptuşesc pe interior vasele de sânge (mai ales cele din capilare) sunt stimulate să se înmulţească ceea ce duce la formarea de noi vase capilare care vor transporta mai mult sânge în piele pentru o mai bună oxigenare şi hrănire a acesteia. Acest proces se numeşte neoangiogeneză.

AVANTAJELE DTS™ – DISKNEEDLE THERAPY SYSTEM
+ Fără efecte secundare nedorite;
+ Tratamentul este neinvaziv, perioada de vindecare este foarte scurtă (între 30 minute şi 2 ore);
+ Poate fi folosit pe orice tip de piele, în combinaţie cu alte tratamente;
+ Un instrument şi un procedeu simplu şi NECOSTISITOR;
+ Aplicare extinsă (faţa, păr şi orice altă parte a corpului);
+ Obţinerea rezultatelor mai bune în combinaţie cu tratamentul medical.

UTILIZAREA ROLLER DERMATOLOGIC ÎN FUNCŢIE DE AFECŢIUNEA TRATATĂ
Rollerul cu microace DTS® / DiskNeedle Therapy System poate să creeze până la 500000 micro-canale în piele în decurs de doar 10 minute, la o adâncime de la 0.5 la 2.0 mm , deschizând astfel calea utilizării ingredientelor activi din produsele de îngrijire a pielii (produse de mezoterapie, factori de creştere, acid hialuronic, etc.). Astfel absorbţia produselor de îngrijirea pielii poate să crească până la 3000%, comparativ cu aplicarea tradiţională.
În acelaşi timp, „daunele” produse de rollerul cu microace DTS® – DiskNeedle Therapy System sunt minime, fără să afecteze partea sănătoasă a tegumenului, lucru care nu se poate spune despre alte tehnici de refacere a suprafeţii pielii (laser, peeling, etc.). Deoarece epidermul rămâne intact, perioada de refacere este una foarte scurtă, iar producerea stimulată de colagen este îndreptată către îmbunătăţirea texturii şi calităţii tegumenului.

CAND ESTE INDICAT TRATAMENTUL?
Roller dermatologic cu ace inainte/dupaFolosirea medicală a rollerelor cu microace DTS® – DiskNeedle Therapy System este o alternativă viabilă la tratamentul cu laser pentru refacerea pielii, fără a implica o procedură foarte costisitoare sau invazivă. Microneedling-ul cu rollere DTS® – DiskNeedle Therapy System îmbunătăţeşte starea pacienţilor, care prezintă următoarele afecţiuni:
– cicatrici postacneice;
– pielea îmbătrânită şi afectată de soare;
– ridurile faciale şi din decolteu;
– hiperpigmentare;
– vergeturi;
– pori dilataţi;
– alopecii.
Dupa tratament pacientii trebuie sa respecte indicatiile medicului.